A Prosecco Journey sütiket használ, hogy a weboldal jól működjön, könnyebb legyen használni, és megelőzzük a visszaéléseket. A böngészési szokásaid alapján személyre szabott ajánlatokat is küldhetünk neked.

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

5.790 Ft
Menny.:db
Gyártó: Toni Doro
Várható szállítás: 2025. szeptember 11.
Raktárkészlet 1: Előrendelhető
Nem értékelt
Termék címkék:
DOCG Extra dry Toni Doro

Leírás

Finom pezsgőbor, elegáns, finom és tartós perlage-zsal. Kiváló "Martinotti" módszerrel készült, ideális aperitifként vagy könnyű előételek mellé. Citrusos aromáit ropogós körte jegyei egészítik ki. Finoman bontsuk fel 6-8 °C hőmérsékleten, és prosecco-poharakba töltsük. Ez volt a Toni Doro Pincészet első bora.

Ajánlott konyha: Ideális aperitifként. Kiválóan illik könnyű előételekhez, kagylókhoz, első fogásokhoz és finom fehér húsokhoz.
Erősségek: Kézműves bor, szenvedéllyel készítve, környezetbarát módon, kiváló adottságú területen.

Paraméterek

Kategória DOCG
Általános
Kategória DOCG
Űrtartalom 0.75 liter
Szárazság Extra Dry
Alkoholtartalom 11% Vol.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet Palack 6-8°C
Palacokozott mennyiség n/a
Aroma Elegáns ásványosság, zamatos és friss gyümölcsös jegyekkel, finom virágos karakterrel.
Illat Intenzív, friss citrusos és rózsaszín grapefruit jegyekkel, valamint ropogós körte finom árnyalatával.
Megjelenés Élénk és krémes, gazdag habbal és nagyon finom buborékokkal.
Maradék cukor 14 gr/l.
Savasság 6 gr/l.
Terület
Szőlőfajta 100% Glera.
Talajtípus Lágy, egyenetlen dombok, wurmiális gleccserlerakódásokkal; a szőlőültetvények nyugati része morénás talajú.
Magasság Tengerszint feletti magasság:168 méter.
Elhelyezkedés Dombos terület, meredek partoldalakkal, 20%-os lejtéssel.
Napfénynek való kitettség Észak-déli domborzat, kelet-nyugati szőlőültetvényekkel.
Klíma Mediterrán, hűvös mérsékelt éghajlat, évi 1200 mm csapadékkal, jelentős hőmérséklet-ingadozásokkal augusztus és szeptember között, szellős dombokkal.
Szüret és szőlőültetvények
Szüret Teljesen kézzel, a szőlő gondos kiválogatásával, a termőhelyen és szüret során.
Borkészítés Puha préselés pneumatikus prések segítségével, majd tisztított erjesztés szabályozott hőmérsékleten, válogatott élesztők felhasználásával.
Második erjesztés Martinotti (Charmant) módszerrel, 75 napos érleléssel autoklávban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!