Leírás
Finom pezsgőbor, elegáns, finom és tartós perlage-zsal. Kiváló "Martinotti" módszerrel készült, ideális aperitifként vagy könnyű előételek mellé. Citrusos aromáit ropogós körte jegyei egészítik ki. Finoman bontsuk fel 6-8 °C hőmérsékleten, és prosecco-poharakba töltsük. Ez volt a Toni Doro Pincészet első bora.
Ajánlott konyha: Ideális aperitifként. Kiválóan illik könnyű előételekhez, kagylókhoz, első fogásokhoz és finom fehér húsokhoz.
Erősségek: Kézműves bor, szenvedéllyel készítve, környezetbarát módon, kiváló adottságú területen.
Paraméterek
Kategória | DOCG |
Általános | |
Kategória | DOCG |
Űrtartalom | 0.75 liter |
Szárazság | Extra Dry |
Alkoholtartalom | 11% Vol. |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | Palack 6-8°C |
Palacokozott mennyiség | n/a |
Aroma | Elegáns ásványosság, zamatos és friss gyümölcsös jegyekkel, finom virágos karakterrel. |
Illat | Intenzív, friss citrusos és rózsaszín grapefruit jegyekkel, valamint ropogós körte finom árnyalatával. |
Megjelenés | Élénk és krémes, gazdag habbal és nagyon finom buborékokkal. |
Maradék cukor | 14 gr/l. |
Savasság | 6 gr/l. |
Terület | |
Szőlőfajta | 100% Glera. |
Talajtípus | Lágy, egyenetlen dombok, wurmiális gleccserlerakódásokkal; a szőlőültetvények nyugati része morénás talajú. |
Magasság | Tengerszint feletti magasság:168 méter. |
Elhelyezkedés | Dombos terület, meredek partoldalakkal, 20%-os lejtéssel. |
Napfénynek való kitettség | Észak-déli domborzat, kelet-nyugati szőlőültetvényekkel. |
Klíma | Mediterrán, hűvös mérsékelt éghajlat, évi 1200 mm csapadékkal, jelentős hőmérséklet-ingadozásokkal augusztus és szeptember között, szellős dombokkal. |
Szüret és szőlőültetvények | |
Szüret | Teljesen kézzel, a szőlő gondos kiválogatásával, a termőhelyen és szüret során. |
Borkészítés | Puha préselés pneumatikus prések segítségével, majd tisztított erjesztés szabályozott hőmérsékleten, válogatott élesztők felhasználásával. |
Második erjesztés | Martinotti (Charmant) módszerrel, 75 napos érleléssel autoklávban. |