A Prosecco Journey sütiket használ, hogy a weboldal jól működjön, könnyebb legyen használni, és megelőzzük a visszaéléseket. A böngészési szokásaid alapján személyre szabott ajánlatokat is küldhetünk neked.

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

5.790 Ft
Menny.:db
Gyártó: Toni Doro
Várható szállítás: 2025. szeptember 11.
Raktárkészlet 1: Előrendelhető
Nem értékelt
Termék címkék:
Brut DOCG Toni Doro

Leírás

A DONO Brut egy szalmasárga színű, krémes habbal és elegáns, tartós gyöngyözéssel rendelkező kiváló minőségű pezsgő, amely a világörökség részét képező Conegliano Valdobbiadene területén készül. Ez a kifinomult ital tökéletes választás tengeri sügérfiléhez, sült halhoz vagy egyéb könnyed, ízletes fogásokhoz. Finom citrusos ízjegyei, valamint a lilaakác és akácvirágok diszkrét aromája felejthetetlenné teszi az estéket.

Ajánlott ételek: Ideális egész étkezéshez, különösen tengeri sügérfiléhez, sült halakhoz és könnyed, ízletes fogásokhoz.

Erősségek: Kézműves gondossággal, szenvedéllyel és környezettudatos módon készült, a különlegesen alkalmas termőterületről.

Paraméterek

Általános
Kategória DOCG
Űrtartalom 0.75 liter
Szárazság Brut
Alkoholtartalom 11% Vol.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 6-8°C
Palackozott mennyiség n/a
Aroma Elegáns ásványosság, sós és friss ízvilág, gyümölcsös és virágos jegyekkel.
Illat Enyhe citrusos gyümölcsök, kellemes frissen sült kenyér illata, valamint finom lilaakác és akácvirágok.
Megjelenés Szalmasárga szín, vastag és krémes habbal. Elegáns, finom és tartós gyöngyözés.
Maradék cukor 8 g/l
Savtartalom 6 g/l
Terület
Szőlőfajta 100% Glera.
Talajtípus Enyhe dombok, szabálytalan formák, Wurm-gleccserlerakódások; a szőlőültetvények nyugati része morénalerakódásokkal.
Magasság 168 méter.
Elhelyezkedés Dombvidék, meredek partoldalakkal, 20%-os lejtőkkel.
Napsugárzás Észak-déli lejtésű dombok, kelet-nyugat irányban elhelyezkedő ültetvényekkel.
Klíma Mediterrán, hűvös mérsékelt, évi 1200 mm csapadék, jelentős hőmérséklet-ingadozások augusztus és szeptember között, jól szellőző dombok.
Szüret és szőlőültetvények
Szüret Teljes egészében kézzel végzett, gondosan válogatott szőlőszemekkel, a szőlőben és a szüret során.
Borkészítés Lágy préselés pneumatikus prések segítségével, majd tisztított erjesztés szabályozott hőmérsékleten, válogatott élesztőkkel.
Második erjedés Martinotti (Charmant) módszerrel, 75 nap autoklávban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!