Leírás
A DONO Brut egy szalmasárga színű, krémes habbal és elegáns, tartós gyöngyözéssel rendelkező kiváló minőségű pezsgő, amely a világörökség részét képező Conegliano Valdobbiadene területén készül. Ez a kifinomult ital tökéletes választás tengeri sügérfiléhez, sült halhoz vagy egyéb könnyed, ízletes fogásokhoz. Finom citrusos ízjegyei, valamint a lilaakác és akácvirágok diszkrét aromája felejthetetlenné teszi az estéket.
Ajánlott ételek: Ideális egész étkezéshez, különösen tengeri sügérfiléhez, sült halakhoz és könnyed, ízletes fogásokhoz.
Erősségek: Kézműves gondossággal, szenvedéllyel és környezettudatos módon készült, a különlegesen alkalmas termőterületről.
Paraméterek
Általános | |
Kategória | DOCG |
Űrtartalom | 0.75 liter |
Szárazság | Brut |
Alkoholtartalom | 11% Vol. |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 6-8°C |
Palackozott mennyiség | n/a |
Aroma | Elegáns ásványosság, sós és friss ízvilág, gyümölcsös és virágos jegyekkel. |
Illat | Enyhe citrusos gyümölcsök, kellemes frissen sült kenyér illata, valamint finom lilaakác és akácvirágok. |
Megjelenés | Szalmasárga szín, vastag és krémes habbal. Elegáns, finom és tartós gyöngyözés. |
Maradék cukor | 8 g/l |
Savtartalom | 6 g/l |
Terület | |
Szőlőfajta | 100% Glera. |
Talajtípus | Enyhe dombok, szabálytalan formák, Wurm-gleccserlerakódások; a szőlőültetvények nyugati része morénalerakódásokkal. |
Magasság | 168 méter. |
Elhelyezkedés | Dombvidék, meredek partoldalakkal, 20%-os lejtőkkel. |
Napsugárzás | Észak-déli lejtésű dombok, kelet-nyugat irányban elhelyezkedő ültetvényekkel. |
Klíma | Mediterrán, hűvös mérsékelt, évi 1200 mm csapadék, jelentős hőmérséklet-ingadozások augusztus és szeptember között, jól szellőző dombok. |
Szüret és szőlőültetvények | |
Szüret | Teljes egészében kézzel végzett, gondosan válogatott szőlőszemekkel, a szőlőben és a szüret során. |
Borkészítés | Lágy préselés pneumatikus prések segítségével, majd tisztított erjesztés szabályozott hőmérsékleten, válogatott élesztőkkel. |
Második erjedés | Martinotti (Charmant) módszerrel, 75 nap autoklávban. |