Leírás
Prosecco, amelyet 100% Glera szőlőből készítenek a UNESCO Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. területén. Az Extra Dry változat lágyabb és édesebb, mint a Brut verzió. Jól illik az egész étkezéshez, valamint hal- és fehérhúsételekhez a kellemes sós ízének köszönhetően. Finom és tartós perlagéval rendelkezik, halvány szalmasárga színű, íze harmonikus, sós és enyhén savas. 8-10°C hőmérsékleten tálaljuk.
Paraméterek
Általános | |
Kategória | DOCG |
Űrtartalom | 0.75 liter |
Szárazság | Extra Dry |
Alkohol | 11,50% |
Fogyasztás hőmérséklete | 8/10 °C |
Termelt mennyiség | 20,000 db 0.75l és 500 db 1.5l |
Aroma | akácia fehér virágai, alma, körte |
Alkohol | 11,50% |
Savtartalom | 5,70 g/l |
Maradék cukor | 16 g/l |
Terület | |
Szőlőfajta | 100% Glera |
Helyszín | Treviso dombjai |
Talajtípus | moréna-agyagos |
Magasság | 120 m tengerszint felett |
Szüret és szőlőültetvények | |
Szüret | kézi |
Időpont | szeptember közepe |
Szőlőültetvények kora | 15/20 év |
Ültetési sűrűség | 3500 tőke/ha |
Képzési rendszer | Guyot - fordított dupla |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!