Leírás
A proseccok csúcsa a pincészet kínálatából. Legkiválóbb szőlőkből egy száraz, határozott karakterű habzóbort készítenek, amely kiemeli dombvidékük jellegzetes ásványosságát, és a Conegliano Valdobbiadene szellemét tökéletesen tükrözi. Ez az ideális prosecco bármely étkezéshez. A fehér virágok, citrusfélék és zöldalma finom jegyei tökéletes harmóniában bontakoznak ki, hogy egyensúlyban lévő Prosecco Superiore-t hozzanak létre.
Ajánlott ételek: Alacsony cukortartalma miatt egész étkezés alatt kiválóan fogyasztható. Különösen jól illik különféle halételekhez, fehér húsokhoz és első fogásokhoz.
Erősségek: "Kézzel" készített bor, szenvedéllyel és környezetbarát módon, egy kiemelkedően alkalmas területen.
Paraméterek
Általános | |
Kategória | DOCG Rive |
Űrtartalom | 0.75 liter |
Szárazság | Extra Brut |
Alkoholtartalom | 11% Vol. |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet | 6–8°C |
Palackozott mennyiség | n/a |
Aroma | Az ásványosság hangsúlyosan érvényesül, kiegészülve a gyümölcsös frissességgel és ízgazdagsággal. |
Illat | Kiemelkedően kellemes fehér virágok, citrusok és zöldalma jegyei, amelyeket a csekély cukortartalom tökéletesen kiemel. |
Megjelenés | Szalmasárga szín, körülölelő és krémes habbal. Élénk, finom és kellemes perlage. |
Maradék cukor | 3 gr/l. |
Savtartalom | 6 gr/l. |
Terület | |
Szőlőfajta | 100% Glera. |
Talajtípus | Lágy dombok, szabálytalan formával, Würm-glaciális lerakódásokból; a szőlőültetvények nyugati része morénás lerakódásokból áll. |
Magasság | Tengerszint feletti magasság:168 méter. |
Elhelyezkedés | Dombvidék, meredek rézsűkkel, 20%-os lejtéssel. |
Napfény kitettség | Észak-déli dombsorok, a szőlők kelet-nyugati irányban helyezkednek el. |
Klíma | Mediterrán, hűvösen mérsékelt, évi 1200 mm csapadékkal, jelentős hőingadozással augusztus és szeptember között, szellős dombvidék. |
Szüret és szőlőültetvények | |
Szüret | Teljes mértékben kézzel történik, gondosan válogatott szőlőszemekkel, a szüret során és a szőlőskertben. A szőlő "Rive" előírás szerinti specifikus parcelláról származik. |
Borkészítés | Lágy préselés pneumatikus prések segítségével, majd tisztított erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten, válogatott élesztők alkalmazásával. |
Másodlagos erjesztés | Martinotti (Charmant) módszerrel, 75 napig autoklávban. |